6978762228, 6975934979 Λεόντιο Νεμέας, Κορινθίας xristosdrainas@gmail.com
hero image
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΑΪΝΑ
Οινοποιείο στη Νεμέα
____

λίγα λόγια για εμάς

 

Η ιστορία του κτήματος ξεκινάει απο τα μέσα της δεκαετίας του 90’ στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας και συγκεκριμένα στο  χωριό Λεόντιο. Ιδρυτής της επιχείρησης ο Ιωάννης Δραΐνας που αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης και την παραγωγή του κρασιού εκμεταλλευόμενος τους αμπελώνες της οικογένειας που μετρούν χρόνια πίσω. Δημιούργησε ένα σύγχρονο οινοποιείο στην ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας προέλευσης ( ΠΟΠ ) Νεμέας. Ένα οικογενειακό οινοποιείο σε πλήρη αρμονία με την φύση. Συνεχιστής του έργου και υπεύθυνος πλέον της επιχείρησης ο Υιός του Χρήστος  Δραΐνας ο οποίος ασχολείται με την ποιοτική και σύγχρονη οινοποιία.

 

Το Κτήμα διαθέτει περίπου 100 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα τα οποία βρίσκονται στην ορεινή Κορινθία σε υψόμετρο μεταξύ 300 - 400 μέτρων και σε απόσταση περίπου 50 χλμ από την Κόρινθο. Το κλίμα είναι μεσογειακό, χωρίς καύσωνες, χάρη στο υψόμετρο και την επίδραση των βορείων και βορειοανατολικών ανέμων που επικρατούν. Η καλή στράγγιση του εδάφους, η άφθονη ηλιοφάνεια και το ευνοϊκό μικροκλίμα εξασφαλίζουν πρωϊμότητα και άριστη ωρίμανση ποιοτικών σταφυλιών με εξαιρετική σύσταση σακχάρων, οξέων και αρωμάτων.
Ένα κλίμα με πολύ δροσερές νύχτες και ήπια ζεστές μέρες επιτρέπει μια μακρά περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών.
Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για την καλλιέργεια της κύριας παραγωγής μας, το Αγιωργίτικο αλλά και για ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά και ο Ροδίτης.

 

Επενδύσαμε σε ορεινούς αμπελώνες της περιοχής και εξακολουθούμε να έχουμε πίστη στο χώμα που με φροντίδα καλλιεργούμε, αγάπη και σεβασμό στα αμπέλια και στους καρπούς που μας δίνουν, μεράκι και τεχνογνωσία για την δημιουργία μοναδικών κρασιών.